Pagina 1 din 1

Vocabular origami in limba româna

MesajScris: 10 Apr 2015, 17:41
de Tudor
Voi avea ocazia sa organizez o mica sedinta de initiere la origami pentru un grup de copii români din strainatate, si mi-am dat seama ca voi avea o problema de vocabular. Eu sunt obisnuit cu vocabularul origami in franceza (si bineinteles in engleza), dar aproape deloc in româna. M-ati ajuta mult daca mi-ati indica termenii pe care ii folositi, de exemplu reluand lista de mai jos. Daca sunt mai multe optiuni, voi alege ce imi convine. :-) Scuze daca subiectul a mai fost abordat, nu l-am gasit prin cautare. Deci:

fold / to fold (pliaj / a impaturi?)
valley fold
mountain fold
unfold
crimp
reverse fold, inside / outside
sink
squash fold
petal fold
swivel fold
waterbomb base - cu celelalte ma descurc :-)
wrap fold

Va multumesc anticipat. Sigur ca nu am sa fac un curs, dar as dori sa folosesc, cand este cazul, termeni care sa sune cat mai româneste si, de ce nu, care sa fie acceptati de comunitate.

Re: Vocabular origami in limba româna

MesajScris: 13 Apr 2015, 20:45
de Ecaterina Vasile
Bună! Aici http://forum.origami-romania.ro/viewtopic.php?f=7&t=599 găsești o carte în limba română. Poate te ajută. Trebuie doar să postezi ceva la acel topic pentru a putea descărca acea carte.

Re: Vocabular origami in limba româna

MesajScris: 13 Apr 2015, 23:08
de Tudor
Multumesc Ecaterina! Am sa ma uit prin carte, si am sa continui sa parcurg forumul, pentru ca am impresia ca termenii cei mai "vii" ii voi gasi totusi pe acest forum.