Dupa cum spune si titlul:
Va fi o provocare saptamanala sau lunara sau cand o fi, care va consta in plierea unui anumit model. Acest model va fi ales de mine ( desigur, fiecare poate sugera o idee). Voi incerca sa aleg un model mai usor sau intermediar, poate chiar si complex ( ma rog, nu o sa aleg provocari gen: "Pliati una bucata Ancient Dragon pana maine").
Scopul acestui topic este doar distractia de a face modelul, cei neexperimentati sa capete experienta, iar expertii sa exerseze din nou si din nou!
Cei care participa vor trebui sa posteze o imagine a modelului completat sau poate chiar sa faca poze modelului in faza neterminata, sau inainte de adaugarea detaliilor.
Voi posta un link catre diagrame iar in caz ca nu functioneaza as dori sa fiu anuntat . Eu am sa verific daca functioneaza , dar este posibil ca unora sa nu le mearga.
O, si inca ceva: ( stiu ca e la mintea cocosului dar doar in caz ca...) veti avea nevoie de adobe reader in general pentru a vizualiza diagramele...
De asemenea , voi testa diagramele si am sa incerc sa explic ( dupa cum am facut eu modelul cel putin) pasii neclari.
Acum pentru prima provocare , ceva usor rapid si frumos :

IMG_2170 by Nik0001, on Flickr
Modelul se numeste Verdi's Vase, Creator Verdi Adams, model pliat dintr-un patrat cu latura de 14cm
Si linkul: http://web.archive.org/web/200906061304 ... isvase.pdf
Si scuze , dar sunt nevoit sa folosesc web archive fiindca aparent site-ul are probleme ( din nou)
Apropo, va trebui sa asteptati sa se incarce website-ul putin...
haide-ti , ceva mai mult curaj, nu musca o incercare
sau macar o parere
oriceee...
ceva ,mai complex??? Se poate si mai complex///