Pagina 1 din 6

Regulamentul forumului

MesajScris: 01 Iun 2008, 23:14
de Adina
1 Reguli:
2. Avertismente si penalizari


In momentul in care va inregistrati pe forum sau trimiteti un mesaj, consideram ca ati citit si ati fost de acord cu acest regulament.
Nu uitati ca aceasta comunitate se bazeaza pe intelegere si respect reciproc. Nivelul discutiilor, caldura si solidaritatea membrilor forumului sunt calitatile ce au atras pe membrii acestui forum. Pentru a mentine si a imbunatati nivelul atins de aceasta comunitate, iata o serie de reguli care trebuie respectate de toti membrii sai:

1.1 Va rugam sa nu scrieti pe forum folosind mai multe conturi. Toate conturile "clona" vor fi inchise de moderatori.

1.2 Respectati gramatica limbii romane!
Va rugam sa nu folositi grupari de litere de genul tz sau sh in locul diacriticelor si nici prescurtari gen dk, pt u si altele asemanatoare.
Dupa semnele de punctuatie folositi spatiu.
Incepeti fraza cu litera mare.
Nu repetati acelasi caracter de multe ori, gen !!!!!???.

1.3 Inainte de a publica un topic nou folositi optiunea de cautare a forumului pentru a verifica daca nu exista deja. Incercati de asemeni sa il publicati in forumul la care se incadreaza cel mai bine.
Alegeti cu grija numele topicului pe care il publicati. Acesta trebuie sa fie clar si relevant pentru toti utilizatorii. Subiectele cu titlu nesugestiv trec neobservate si au sansa de a disparea in scurt timp.
Origami-romania.ro isi rezerva dreptul de a sterge mesajele considerate fara valoare informationala, fara a da vreo explicatie.

1.4 Mesajele pe care le postati trebuie sa fie legate doar de subiectul discutat in acea categorie, nu despre alte categorii sau subiecte diverse. Evitati off-topicul.

1.5 Nu scrieti cu majuscule! Daca doriti sa accentuati un anumit mesaj incercati sa o faceti prin idei si argumentare, nu prin a striga la ceilalti membri! Pe internet MAJUSCULELE sunt echivalente strigatelor (zbieraturilor).

1.6 Va rugam sa aratati mereu respect celorlalti membri ai comunitatii. Nu lansati atacuri la persoana, fiecare are dreptul la propriile opinii si credinte, si trebuie respectate chiar si atunci cand sunt diferite de ale dumneavoastra. Comentati ideile, nu persoanele care le emit si rezistati tentatiei de a-i ataca pe autorii mesajelor cu care nu sunteti de acord.

1.7 Moderatorii nu sunt numiti pe baza numarului de mesaje. Asadar, nu abuzati: trimiteti mesaje doar daca aveti ceva interesant de spus si doar la subiect. Nu dati raspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu stiti sau nu aveti ce spune, lasati pe altii sa raspunda.

1.8 Nu scrieti doua mesaje unul dupa altul. Daca ati postat deja la un topic si v-ati dat seama ca vreti sa mai spuneti ceva sau reveniti mai tarziu si nu a mai postat nimeni intre timp, editati-l pe cel vechi si adaugati acolo ce mai aveti de spus.

1.9 Nu folositi in mod excesiv imaginile emotive (emoticons icon). Nu sunt admise postarile in mod repetitiv a mesajelor de tip :applause2: :applause2: :applause2: :hatoff: :hatoff: :hatoff: :lovelove: :lovelove: :lovelove: Este imposibil sa nu gasiti macar o data un cuvant potrivit pentru a descrie ceea ce simtiti.

1.10 Daca difuzati informatii ce provin dintr-un alt website verificati inainte daca site-ul respectiv nu interzice acest lucru. Mentionati adresa site-ului respectiv din respect pentru munca administratorilor ! Nu copiati poze de pe alte site-uri, chiar daca este vorba despre un tutorial, ci puneti link catre pagina respectiva.

1.11 Plagiatul este interzis; postati poze doar cu modele facute de voi, iar daca nu sunt ale voastre personal, atunci precizati acest lucru!

1.12 Inainte sa intrebati de o anumita carte de origami, va rugam sa consultati CUPRINSUL care se gaseste la sectiunea Cartilor, din respect pentru munca celor care uploadeaza carti si actualizeaza lista de la Cuprins!

1.13 Cei care au o galerie personala trebuie sa posteze modelele atat in cadrul galeriei cat si in topicurile specifice de la sectiunea "Modele de origami", prioritara fiind sectiunea "Modele de origami".

1.14 Incercati, pe cat posibil, atunci cand postati un nou model, sa dati si informatii privind cartea sau link-ul de la care l-ati luat.

1.15 Reguli profil: Nu este permisa folosirea de imagini in semnatura. In schimb puteti folosi link-uri catre site-rile voastre personale sau comerciale. Va rugam nu faceti abuz de reclama!
Dimensiunile maxime ale avatarului sunt: latime 150 pixeli, inaltime 200 pixeli, marime fi┼čier 64KB.


Avertismente si penalizari

Avertismente
- pentru crearea unui subiect off-topic, sau pentru postarea mai multor mesaje off-topic
- pentru folosirea de cuvinte si/sau avataruri obscene si necenzurate
- postarea de mesaje cu fonturi mari, colorate sau folosirea abuziva a iconurilor emotive, sau a mesajelor scrise fara rost si total aiurea, precum si repetarea scrierii de mesaje cu bold, italic, underline si scrise cu litera mare.
- pentru persoanele care incep sau intretin o cearta pe forum.
- pentru postarea de mesaje cu un continut nonliterar gen "sh", "tz", "k", rezultand cuvinte de genul "skoala", "tzara" sau "orash".


Penalizare 10 zile de suspendare
Membrii ce au acumulat mai mult de 3 avertismente
Pentru jignirea cu buna stiinta a unui membru al forumului

Penalizare o luna de suspendare
Membrii ce au acumulat mai mult de 7 avertismente in total
Pentru reclama intentionata pe forum in interiorul unui subiect
Pentru folosirea abuziva a mesajelor private

Anularea contului
Pentru mesaje indecente
Pentru conturile de tip clona impreuna cu contul real din forum
Membrii care fac spam intentionat

Re: Regulamentul forumului

MesajScris: 03 Dec 2008, 01:44
de orikalmi
ok

Re: Regulamentul forumului

MesajScris: 28 Apr 2009, 18:11
de Ada
Am inteles Imagine

Re: Regulamentul forumului

MesajScris: 28 Apr 2009, 18:58
de shadow
foarte bine gandit in legatura cu aceste reguli. Imagine

Re: Regulamentul forumului

MesajScris: 28 Apr 2009, 19:21
de Ada
Cred ca si regula aceasta este buna:
nu postati siteuri catre reclame sau catre altele care nu au legatura cu origami Imagine

Re: Regulamentul forumului

MesajScris: 29 Apr 2009, 13:35
de shadow
nu stiu ce sa zic in legatura cu regula asta dar nu cred ca are nici o treaba cu postatu de alte sit-uri de exemplu eu vreau sa fac un topic in care sa arat cum sa postezi imagini si ca sa postezi trebuie sa intrii pe un site si asta implica si postarea lui poate ai vrut sa zici sa nu facem reclama la alte sit-uri mai ales la cele care interzic chestia asta Imagine

Re: Regulamentul forumului

MesajScris: 16 Mai 2009, 15:04
de Ada
shadow scrie:nu stiu ce sa zic in legatura cu regula asta dar nu cred ca are nici o treaba cu postatu de alte sit-uri de exemplu eu vreau sa fac un topic in care sa arat cum sa postezi imagini si ca sa postezi trebuie sa intrii pe un site si asta implica si postarea lui poate ai vrut sa zici sa nu facem reclama la alte sit-uri mai ales la cele care interzic chestia asta Imagine

Asta a vrut sa spun Imagine :D Imagine Imagine

Re: Regulamentul forumului

MesajScris: 16 Mai 2009, 19:20
de Adina
Avem deja regula asta:

6. Daca difuzati informatii ce provin dintr-un alt website verificati inainte daca site-ul respectiv nu interzice acest lucru. Mentionati adresa site-ului respectiv din respect pentru munca administratorilor !

Re: Regulamentul forumului

MesajScris: 16 Mai 2009, 20:49
de santaclaus17
legat de asta, noi avem voie sa punem adresa forumului pe alte siteuri, nu ? bineinteles daca pe respectivele siteuri e permis acest lucru :D

intreb pentru ca momentan in cadrul unui proiect la informatica la scoala, avem un fel de bloguri pe internet pe care postam munca noastra in cadrul proiectului, si ma gandeam la pagina de divertisment/diverse sa pun si adresa forumului :D

Re: Regulamentul forumului

MesajScris: 16 Mai 2009, 21:29
de Adina
Da, din partea nostra nu e nici o problema daca pui adresa forumului pe alte siteuri, din contra... Imagine Numai sa te asiguri ca siteurile respective nu interzic acest lucru...

Re: Regulamentul forumului

MesajScris: 16 Mai 2009, 21:31
de santaclaus17
okey, mersi de informatie :D avand in vedere ca o sa fie vizitat blogul de profi si multi elevi, sper sa aiba un pic de impact :D
planuiam la prezentarea finala sa organizez si o mini expozitie, daca reusesc sa impaturesc niste modele mai complexe :D

Re: Regulamentul forumului

MesajScris: 16 Mai 2009, 21:50
de Adina
Multumim de promovare si mult mult spor! Asteptam poze de la expozitie! Imagine

Re: Regulamentul forumului

MesajScris: 23 Iun 2009, 19:25
de Elsix
Vreau sa adaug o regula

8. Nu este permis spamul pe acest forum (inclusiv 2 posturi consecutive). Daca aveti ceva de adaugat mesajului anterior folositi butonul de "Edit".

Re: Regulamentul forumului

MesajScris: 30 Iun 2009, 23:14
de Daria
Vin si eu cu o sugestie in vederea aprobarii. Imagine
Cei ce aduc modele noi sa difuzeze si sursa lor odata cu prima postare a modelului, respectiv deschiderea topicului. Sursa poate fi un link / o diagrama / o trimitere la cartea de unde provine, in asa fel incat sa le putem invata si noi dar sa avem si o evidenta mai clara pe forum. :D Imagine (Ceva in genul a ceea ce face Ecaterina : deschide topic, pune poza dar si trimitere.
Am observat anumite topicuri, care abia dupa al 2/3-lea post (solicitarea membrilor), contin informatia respectiva. Iar altele care nu o contin deloc...
Ce parere aveti?
Imagine

Re: Regulamentul forumului

MesajScris: 30 Iun 2009, 23:44
de Adina
Buna ideea ta Daria, a ajuns in regulament. Imagine