Nik21 scrie:trebuie sa te contrazic, oricine practica origami este un maestru
Suna frumos, dar oare cat adevar e in asta?
"Practica" e de asemenea mult spus, pentru ca ce facem cei mai multi dintre noi este doar o joaca; iar maestrii in origami inca se numara pe degete.
Oricum, lasand polemica ce prea mult imi place la o parte, va spuneam mai demult ca Vinko are un model distractiv. Este vorba despre Owl 2.0, varianta CP sau cel putin asta e tot ce am gasit eu. Acum am mai descoperit un model, Fish, care are si o diagrama pe flickr-ul lui, model ce nu are mai mult de 20 de pasi. Destul de interesante amandoua, cu un aspect 3D mai mult decat reusit.
Sunt distractive, totusi, pana la un punct, anume: eu nu am reusit niciodata sa scobesc in hartie ochii aia care se regasesc si in modelele maestrului Joisel (ca tot vorbeam despre maestri). Daca aveti mai multa indemanare, atunci o sa va placa; iar daca stiti vreun truc care sa ma ajute sa-mi iasa si mie mai bine, dati-mi de veste!
CP-ul si diagrama se gasesc aici:
http://www.flickr.com/photos/davorigami/Mentionez ca ambele modele vor avea mai mult succes impaturite din hartie mai groasa decat hartia de copiator (80 gsm), ceva gen 100-110 gsm. Am vazut ca asta foloseste Vinko si dupa imperfectele mele incercari, ii dau dreptate.